Urang Sunda


Artikel ini aslinya berjudul “Urang Sunda” yang artinya “Orang Suda” dalam bahasa Indonesia. Dalam artikel ini ada berbagai petuah Sunda yang terkenal yang ditulis dalam bahasa Sunda. Karena waktunya tidak mencukupi, maka saya akan menerjemahkannyake dalam bahasa Indonesia pada waktu yang akan datang. Selamat membaca dan memahaminya. Semoga ini dapat menginspirasi, bermanfaa, dan berhikmah, bagi kita semua.🙂
Sumber asli : http://hamzanmusthofa.wordpress.com/2013/10/30/urang-sunda/#comment-318

Daluang Kahéman

URANG SUNDA TEH KUDU : 
  • Congo nyurup kana puhu, ka luhur sirungan ka handap akaran. 
  • Cageur, bageur, bener, pinter, jeung singer.
  • Nu weruh ka semuna apal ka basana, rancingas rasana, rancage hatena.
  • Nu bisa ngajaga panon ku awasna, ngajaga ceuli ku dengena, ngajaga letah ku ucapna, ngajaga hate ku ikhlasna.
  • Subur di lembur, bagja di kota.
  • Heug urang teundeun di handeuleum sieum, geusan sampeureun. cag urang tunda di hanjuang siang, geusan alaeun.
  • Bru di juru, bro di panto, ngalayah di tengah imah, rea ketan, rea keton, buncir leuit, loba duit. Di hareup undeureun, di tukang alaeun, di pipir petikeun, di kolong aya si jambrong, na parango aya si jago.
  • Kawung mabur carulukna, samak leungiteun pandana, ciamis tinggal paitna, ciherang tinggal kiruhna, resi leungiteun ajina, pandita ilang komara, kaduruk hawa napsuna, bangkong di kongkorong kujang, ka cai mawa cameti.
  • Karaton manjing dangiang, Galudra ajeg wiwaha, Jatayu tinemu semu, Sagara bareng…

Lihat pos aslinya 127 kata lagi

Tinggalkan Balasan

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s